Pages

Sunday, June 19, 2011

selamat hari bapa .

assalamualaikum ,

woot woot ,
betul kan ?
betul kan ?
betul kan ?
hari ni hari bapa ?
aku tak silap kan .
aku confuse sebenarnya ,
bila hari bapa yang sebetul-betulnya .
so ,
aku assume hari ni ,
lepas aku buat google search ,
yahoo search segala bagai !
semua orang cakap hari ni .
hari ahad minggu ketiga bulan jun .
betul ke aku cakap ni eyh aku pown tak tau .
tak kira larh hari apa pown aku tetap nak wish .
tak adil larh kan .
time hari ibu semua pakat buat entry pasal mak masing-masing .
time hari bapa .
ada yang buat-buat tak tau .
ada yang sampai tahap macam aku .
tarikh pown tak tau .
apakah ini semua ?
mengapakah ?
bagaimanakah ?
di manakah ?
OMG !
malas nak intro panjang-panjang .
nyamuk pown dah banyak kali gigit aku !
straight to the point ja ok .
to my dad !
cewah .
dalam melayunya .
kepada abah saya .
selamat hari bapa .
aku tau .
even aku tak pernah wish depan-depan .
sekurang-kurangnya aku wish dalam blog .
mana tau ayah aku terbaca kan kan ?
hehe .
ramai jugak yang tanya aku sebelum ni .
che_aa ,
dah wish dekat mak unk ?
selamat hari ibu .
dekat mak aku pown aku tak wish .
siot .
malu kod .
segan ,
semua wujud dalam diri ini .
adik yang last dengan bapak aku ja wish dekat mak aku masa tu ,
OMG !
ayah aku wish .
weird kan kan ?
masuk tajuk balik .
kenapa aku segan nak wish dekat ayah aku ?
fyi ,
bapak aku gila garang .
dulu-dulu aku ingat lagi .
selalu kena marah .
bila aku dah habis matrix .
ayah aku tak marah dah .
dia tengok ja apa aku buat .
kalau salah dia tegur .
dulu time aku darjah satu ,
report card aku kasi dekat ayah aku .
kasi is bagi .
biasa lar ,
time tu rajin belajar kan .
memang tak sabar lar nak bagi report card .
bila dah masuk sekolah menengah .
ayah aku kena posting g jb .
dekat dua tahun jugak ayah aku duduk jb .
bila cuti sekolah kitaowg baru g duduk sana .
mak aku malas nak tukar sekolah kitaowg ,
tambah mak aku lagi kena tukar tempat mengajar .
susah kan ?
dekat dua tahun lar jugak ayah aku ulang alik penang ke jb .
tiba-tiba ,
ayah aku cakap yang ayah aku kena posting g subang .
mak aku cakap nak ikut jugak disebabkan adik-adik aku yang banyak sangat kerenah .
kalau ada ayah aku senang sikit mak aku cakap .
sekali ayah aku cakap conform kitaowg ikut .
takut punya pasal kan ?
alhamdulillah ,
tak kena g subang ,
ayah aku dapat dekat butterworth balik .
nasib baik .
aku dah lar malas nak pindah-pindah sekolah ni .
nak cari kawan baru bagai .
bukan senang kan .
dan sekarang ayah aku dah pencen .
tiap-tiap hari ayah aku kemas rumah ,
masak ,
sapu sampah .
and totally ,
semua kerja rumah ayah aku handle sejak ayah aku pencen .
so ,
ringan larh beban mak aku sikit-sikit lepas balik sekolah kan ?
jiran aku pernah cakap ,
dulu time mula-mula tengok muka ayah aku macam tak garang sangat .
sekali dengar ayah aku marah kami adik-beradik .
zupp !
tanggapan mereka sudah beralih .
semua cakap ayah aku garang gila .
baru kaw tahu .
member matrix aku cakap ayah aku suka buat lawak .
memang lar kan .
ayah aku kalau dengan orang lain ,
ayah aku suka melawak .
tapi kalau dengan kami adik-beradik kena lar garang .
kalau tak ,
susah nak jadi manusia kan ?
ayah aku pernah cakap dekat kami adik-beradik before ayah dengan mak aku pergi haji dulu-dulu ,
kalau ditakdirkan mak dengan abah tak dak .
hampa jangan bergaduh .
jaga adik elok-elok .
dan banyak lagi .
time ayah aku cakap memang tak rasa sangat .
tapi time adik aku azan masa mak ayah aku nak keluar rumah .
sedih gila kan ?
masa tu baru aku sedar .
aku sayang sangat mak ayah aku .
so ,
bagi sesiapa yang masih mempunyai ibu mahupun ayah .
sayangi larh mereka .
selamat hari bapa .
sampai disini sahaja .
byebye .


abaikan baju kuning berbelang itu .

* woot woot . nak cakap ni . sapa yang ada follow aku tapi aku tak follow balik . mai cakap cepat . aku dah try detect ampa tapi tak boleh lar . sorry bebanyak . (:

22 comments:

Siti Arfah said...

Bersyukur . . Msih ada kedua ibu bapa . Alhmdulillh en?^^, . Jom cube utk jadi ank yg baek . Mudah2an .

syira slyfix (: said...

alhamdulillah .
amin .
jom .
(:

ghost writer said...

seorang bapa harus tetap dengan ketegasannya.baru lah dapat mendisiplinkan anak dengan baik dan terdidik.

syira slyfix (: said...

agree .
(:

amir aizat said...

siap google lg eh, hari2 boleh sambut kan,hehe

syira slyfix (: said...

yup .
hehe .
(:

M Fizan said...

hari2 pun hari bapa..tapi hari bapa yang istimewa tu AHAD KETIGA BULAN JUN...take note yer :)

kim salam hari bapa kat your dad..jadi anak yang baik okey? :)

syira slyfix (: said...

ok .
insyAllah . (:

emieysandra said...

sme la,tkut nk wish kt abah.huhu.

syira slyfix (: said...

sure garang kan .
(:

cikmemy said...

happy hari bapak kepada bapak2 yang awesome.xpekan wish lambat2 ni sebab baru jumpe blog awok.huhuhu

syira slyfix (: said...

tak pa .
ok2 .
(:

Far8 budak baik said...

ahahah selamat hari ayah jugakk..
waaa ayah kau siap kemas rumah..
waaaaa..spoting je...=)

syira slyfix (: said...

satu kemestian .
satu rutin hidup .
haha .
(:

Heidi Shafiq said...

sweet.. :)

syira slyfix (: said...

(:

ABU said...

ya selamt hari bapa ..not too late hehehe

syira slyfix (: said...

(:

fiQ'Ra said...

jemput join contest fiqra if sudi ;)

http://fiqracake.blogspot.com/2011/06/contest-saya-suka-berimaginasi.html

syira slyfix (: said...

ok . (:

SheyPull said...

singgah + folow sini leh..:)


syg abah saye..:)


JOM singgah blog saya nak...wordless wednesday : jgn U turn la..kan dah cakap...

syira slyfix (: said...

(: