Pages

Wednesday, June 29, 2011

bayar cepat sikit boleh ?

assalamualaikum .

woot woot .
tengah aku dengar lagu hanya ingin kau tahu .
tetiba aku rasa nak update blog .
yeah .
idea datang menjengah buat seketika .
cepat-cepat aku lakarkan sebelum ia pulang .
aku mulakan dengan salam ,
dan bermulalah entry aku .

pejam celik pejam celik ,
sekejap kan masa berlalu .
sekarang sudah bulan 7 .
nanti bulan 8 .
lepas puasa , raya !
OMG !
cepat gila aku rasa .
dekat dua bulan setengah aku jadi penganggur .
mula-mula rasa best .
lama-lama boring gila .
lagi lama .
aku dah tak kesah .
rutin yang sama aku alami setiap hari .
kalau kau tanya aku ,
soalan math , akaun , bisness mahupun ekonomi .
aku hanya mampu menggeleng .
tak ingat dah semua tu .
bapak teruk otak aku karat kan ? 
berbalik kepada tajuk asal entry ini diwujudkan .
aku bukan nak cakap soal hutang .
kali ni aku nak cakap pasal duit kutu .
pernah dengar tak ?
jangan tipu lar cakap kau tak pernah dengar .
tak pown orang tempat aku panggil duit kut .
aku rasa semua orang pernah main kan kan ?
dulu-dulu time kecik ,
ramai yang cakap main ni duit jadi banyak !
memang lar banyak ,
alih-alih tu duit kau jugak kan ?
kalau nak main ni ada jugak rules yang perlu korang ikut .
macam sehari kena bayar berapa .
nak main untuk berapa minggu ?
actually aku tak suka main benda ni .
sebab aku suka simpan sendiri .
bagi aku maybe yang main duit kutu ni sebab korang cakap tak pandai simpan duit kan ?
kalau macam ni aku rasa kalau korang main benda ni korang kena jadi orang yang paling last sekali .
kalau dapat awal-awal nanti rasa seksa nak bayar kan ?
benda ni lar yang selalu terjadi .
kalau yang dapat awal tu aku selalu tak paham .
selalu bayar lambat .
or dia mengelak nak bayar .
yang buat aku sakit hati .
tetiba orang yang main dengan kita tetiba pindah ?
sapa yang pernah kena macam ni ?
cecita apa perasaan korang ?
sengal kan ?
sebab tu aku rasa malas nak main benda ni .
cukup lar aku dah kena tipu dulu .
baik simpan sendiri .
kalau kau tak pandai simpan duit .
kau simpan ja dalam bank .
selamat pown selamat .
duit kau pown makin bertambah .
tak gitu ?
jap ea ?
aku ada soalan !
nak tanya .
aku rasa semua orang wujud perasaan ni .
perasaan segan .
ataupun dikenali sebagai malu !
selalu kita rasa segan nak mintak balik duit dekat kawan kita kan ?
so ,
kalau kawan unk pinjam duit kan ?
unk nak suruh kawan unk bayar balik duit tu kan ?
unk cakap macam mana ?
any idea ?
sampai disini sahaja .
jom kita ramai-ramai debitkan duit .
jangan kreditkan .
byebye .


9 comments:

stdec said...

cara nk minx utang?
pinjam la blk duet dy ikut bpa jumlah dia pinjam,hoho..
kalau dia minx bayar..
ckp ja "nih kira tolak utang ang kat aku dulu la noh"
then trus blah
hahaha :P

syira slyfix (: said...

tu kalau peminjam tu nak bagi pinjam .
aku takut tak ja .
haha .
(:

Hazel Girl said...

cakap je la unk nak guna duit..terdesak..

syira slyfix (: said...
This comment has been removed by the author.
syira slyfix (: said...

tq 4 your idea . (:

SheyPull said...

selamat hari rasye...nak duit raye..:P



AWK2...AWK BAIK HATIKAN,LEH X VOTE UNTU SAYE...

JOM singgah blog saya nak... eh pilihan raye dah mule ke? kat mane? isk...owh....

Far8 budak baik said...

hahaha aku mmg main kot
dulu kutu kutu tu..
hahahaha...bukan
tak pandai simpan duit..
duit raya dapat byk sangat..
hahaha =p

SheyPull said...

mcm paggil saye je woot2 tuh..:P


JOM singgah blog saya nak...BERSIH kew?

KASEH said...

xminx blk kot. tggu je smpai die nk byr. kalo x byr gak, halalkan je la. itu kalo pnjm singgit dua. tp kalo beratus beribu, mmg kene minx ah. hee.