Pages

Thursday, February 2, 2012

segalanya .

assalamualaikum ,

awesome ,
aku tak tahu nak mula dari mana ,
dah lama tak tulis blog ,
nak intro pown dah tak tahu ,
omg ,
nak cerita pasal final ,
dah lama berlalu ,
result pown dah mula menunjukkan ragam ,
dunia2 .
sem dua pown dah nak mula ,
okay good luck semua ,
nak berpuisi ,
aku bukan sasterawan ,
nak berpantun ,
aku tak pandai ,
so , straight to the point ,

okayy seingat aku ,
aku habis exam 14/1/2012.
jam 4 petang .
heaven gila ouh masa tu ,
nak cakap best tu tak best sangat lar kan ,
hati ni risau jugak bila otak ligat berfungsi memikirkan soal result ,
dengan paper macroeconomic susah gila ,
okay sabar cheah ,
aku tinggal semuanya dia upm ,
dah bergerak ke langkawi ,
before ni memang aku dah pernah rancang nak pergi sana ,
tapi tak pernah menjadi ,
and then ,
kali ni berbekalkan azam yang kuat aku pergi ,
cewah !
habis ja paper math aku , ain dengan qila terus pergi kl sentral ,
beli tiket ktm ouh ,
baru rasa jalan jauh sikit kan ,
esok 16/1 kitaorang gerak g butterworth ,
mula-mula rancang nak pergi rumah aku ,
alih-alih tak jadi sebab aku rasa better pergi terus ,
so , tengah hari tu singgah rumah qila ,
train lambat lagi ,
pukul 11malam baru sampai ,
around pukul 10malam baru sampai kl sentral ,
okay ingat train delay ,
tapi tepat pada masanya ,
terima kasih ktm ,
masuk-masuk ja ktm semua cuba melelapkan mata ,
7 jam ouh nak sampai penang ,
mana tahan aku duduk lama2 .
tahu beli tempat tidur kan ,
around pukul 6.30 pagi sampai lar penang ,
rindu gila ouh dekat penang ,
lama tak balik kan ,
solat subuh semua ,
and then gerak pergi alor star naik bas ,
long journey betul ,
lepas sampai shahab terus gerak naik teksi pergi kuala kedah ,
around 20 minit dah sampai kuala kedah and tambang rm20 ya kawan-kawan ,
okay tepat pada masanya ,
feri jalan pukul 10.45pagi ,
kitaorang sampai 10.30 pagi ,
semua muka excited nak mampus ,
aku ?
alahai ,
flu ouh ,
time tu tak rasa semangat nak bercuti ,
dengan demam lagi ,
okay ,
kitaorang sampai langkawi dalam pukul 12.30 tengah hari ,
terus pergi sewa kereta ,
okay berbekalkan peta kitaorang gerak ,
langkawi ni senang nak cari jalan dia sebab tak jem ,
tu yang best ,
hotel yang kitaorang booking pown dah jumpa ,
alih-alih kereta buat hal ,
dari pantai cenang ke pekan kuah balik ,
and then diaorang bagi kereta lain ,
 perjalanan baru bermula ,
pukul 3 petang tu kitaorang check in masuk bilik ,
yang buat aku bertambah sakit bila satu pantai cenang takde air ,
OMG !
aku dah lar tak mandi kau tahu ,
TAK MANDI ,
takda air ,
okayy bersabar cheah ,
tunggu punya tunggu pukul dekat pukul 7 pown takde air ,
alih-alih pergi tanya baru dia bagi bilik lain ,
pindah bilik bawah ,
omg ,
dah malam ,
habis masa aku ,
malam tu terus siap and then gerak pusing langkawi ,
next ,
aku cerita guna gambar ,
penat ouh nak taip ,



time ni dah sampai lama ,
tapi kena patah balik pekan kuah sebab masalah kereta ,

perjalanan baru bermula ,


malam first dekat langkawi ,
tak makan dari tengah hari ,
gara-gara air ,


makanan dia okay ,
tapi air dia yang paling best .


bersiap untuk island hoping ,










pulau yang pertama ,
pulau dayang bunting . 
aku lupa yang member aku pernah mention something dekat aku time dekat matrix dulu-dulu ,
dayah pernah cakap dekat aku ,
kalau hang datang pulau ni ,
jaga-jaga ,
ada banyak monyet ,
okay memang betul ,
pakcik yang bawak boat tu pown suruh hati-hati sebab ada banyak monyet ,
dari moyang hingga ke cicit ,
segala lar !
semua ada dekat situ ,
aku turun ja dari boat ,
omg !
kedatangan aku dinantikan .
memang lar kan ,
tawakal gila aku lalu sepanjang perjalanan tu ,
okay berhenti sekejap nak ambil gambar ,
tengah aku focus nak ambil gambar qila dengan ain ,
alih-alih ada monyet mana tah serang aku ,
mula-mula aku dah rasa lain ,
aik ,
asal ada orang main tarik beg aku ni ,
tengok-tengok bawah ,
OMG !
monyet derr ,
aku dah lar kucing pown takut ,
inikan pulak monyet ,
berbekalkan azam yang kuat aku campakkan beg aku ,
lepas campak aku terjatuh atas batu ,
pergh ,
sakit dia tak payah nak cakap lar kan ,
monyet tu macam nak terkam aku hang tau !
dah lar monyet paling besar dekat situ ,
dekat 3 kali jugak lar aku boleh berguling atas timbunan batu-batu dekat situ ,
sakit tu memang lar ada ,
lepas aku nampak monyet tu ambik beg aku ,
tak kan nak biar ,
gila ka ,
handphone aku segala ada dalam tu ,
ic ,
lesen ,
omg !
mati lar kan ,
macam mana pown aku kena ambik ,
last-last aku boleh gaduh dengan monyet tu ,
muka aku tak payah cakap ,
HAHA ,
finally !
aku menang ,
yeah ,
tapi aku terfikir ,
nanti aku balik conform monyet tu balas dendam , 
HAHA .



tempat kejadian , 
HAHA .



okay ,
kan orang ada cakap ,
kalau masih belum dikurniakan zuriat ,
mandi sini kan .
HEHE .



yang ni ain ,
memang aku kesian lar kan ,
balik tu dia pulak yang kena ,
ada abang tu cakap ,
monyet tu addicted dengan warna pink ,
gila lar ,
hebat betul ,
lepas tu ada sorang foreigner tegur kami ,
dia cakap conform ada makanan thats why monyet tu kejar ,
memang betul pown kan ,
HAHA .

pulau singa besar ,
okay dekat pulau ni tak turun boat ,
sebab just tengok burung helang tu makan ,
nasib tak turun ,
aku dah trauma ouh .






pulau beras basah ,
okay dekat pulau ni boleh mandi ,








the end of island hoping ,


next ,
cable car ,
semua muka excited gila nak naik ,
sekali naik senyap semua .


pemandangan dari atas ,
subahanAllah ,
indahnya ciptaanNya ,









the end of hari kedua .


okay yang ni dekat pantai cenang ,
time ni dah check out ,









next destination ,
makam mahsuri ,







around pukul 1pm ,
lepas habis shopping ,
terus gerak ke dataran lang ,
for next memory to be memorized .








itu sahaja ,
byebye ,
good luck semua ,
result sem ni ,
banyak yang mengecewakan aku ,
kena banyak usaha untuk sem depan ,
so ,
chaiyok chaiyok ,
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new .




and you ,
thanks for reading this entry . 
byebye . (:



_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

4 comments:

shafawati salleh said...

weyh . modal banyak tak dari hari first smpai hari ketiga ?

syira slyfix (: said...

kalau tak termasuk makan ,
penginapan dengan kereta+minyak rm 150 ,
island hoping rm 30 , ( tapi hang boleh dapat murah lagi )
cable car rm15 ,
makan mahsuri rm5 ,
kalau makan depend , tapi yang duk ada dekat pantai cenang tu memang mahal lar .

khai said...

langkawi mmg the best!
suka kat tasik dayang bunting.hehe
nice one :)

syira slyfix (: said...

tasik dayang buting ?
haha .