Pages

Monday, August 15, 2011

selamat hari KIDAL sedunia .

assalamualaikum ,

owh yeahhh ,
apa khabar semua ?
harap sihat sihat saja naa ,
lama tak update menatang ni ,
aku terlupa tentang kewujudan blog aku ni buat seketika .
manusia memang macam ni kan ,
cepat bosan .
dulu semangat bagai nak rak berblogging segala bagai ,
kalau dulu semangat nak berfacebook ,
sekarang semangat nak bertwitter .
alahai dunia semata-mata !

tengah aku jalan-jalan tengok blog sorang-sorang yang aku follow , sambil bertemankan dendangan lagu raya . * semangat nak raya !
aku terperasan satu topic .
KIDAL !
hari kidal sedunia di sambut pada 13 ogos !
OMG !
aku baru nak perasan .
bagaikan katak di bawah tempurung aku rasa .
15 ogos baru aku perasan benda ni .
sedangkan cacing didalam batu pown mengetahui berita sebegini .
apakah ?

ok dekat sini aku nak cakap yang aku KIDAL !
mula-mula masa kecik memang aku rasa rendah diri sangat sebab aku kidal .
aku pown tak paham asal aku tetiba rasa macam tu .
maybe sebab dalam kelas time tu aku sorang ja kod tulis tangan kiri .
lepas tu bila usia aku menganjak kealam keremajaan .
aku rasa bangga jadi orang special ni . #tibatiba .
yeah !
aku rasa aku special . 
pernah jugak cikgu aku tanya dulu .
parents kamu ada yang kidal ke ?
aku geleng .
mak aku pown pernah cakap dekat aku dulu-dulu .
time aku kecik-kecik .
mak aku punyalarh ajar aku tulis pakai tangan kanan .
even ayah aku pernah tampar tangan aku .
sebab guna tangan kiri .
tapi still sama !
cannot change larh !
dalam family aku kami ada 5 beradik .
3 orang kidal tahu .
maybe 2 orang yang bawah aku tu ,
aku selalu ajar diaorang dulu-dulu .
so ,
secara tak langsung diaorang ikut aku .
jadi KIDAL .
haha .

masalah yang aku selalu hadapi bila aku kidal !
kawan-kawan selalu tegur aku .
why aku makan guna tangan kiri ?
hoi hoi .
ehemmmm .
kalau makan pakai tangan of course aku guna tangan kanan .
kalau pakai sudu pulak !
aku still tak boleh guna tangan kanan even aku dah cuba banyak kali .
kekadang aku berlatih guna tangan kanan time guna sudu ni .
bayangkan ,
kalau benda tu aku boleh makan dalam masa 15 minit .
dia akan jadi double .
it means akan jadi 30 minit !
ouch ,
gila buang masa aku .
tapi takpa ,
akan aku cuba pecahkan record itu yar .
kalau cerita bab permainan pulak kan ,
memang of course lar semua benda aku rasa tangan kiri aku more strong !
main badminton pakai tangan kiri .
aku macam lin dan kan , * perasan .
tapi kalau guna kaki pulak ,
kaki kanan aku lebih kuat barangkali .
kalau main bola aku rasa pakai kaki kanan lebih kuat .
kalau time nak study pulak .
dulu time dekat matrix dalam bilik kuliah selalu guna meja yang jenis save ruang tu kan ?
yang kerusi dengan meja dia sekali tu kan .
yang ni memang aku lemah .
meja tu memang direka khas bukan untuk aku .
so ,
kalau dah lama tu aku rasa tak jadi hal lar kan .
bukannya aku nak menulis sangat pown kan .
lagi satu benda aku selalu dengar orang yang left handed ni bermasalah untuk menggunakan pisau . 
yeah pisau .
bukan pisau yang biasa-biasa tu ,
but ,
pisau yang nak potong kulit buat tu .
tahu kan ?
sebab ia direka khas buat mereka yang right handed .
bagi aku tu bukan satu masalah .
sebab aku boleh guna tangan kanan .
aku practice beb !
sejak kecik lagi aku suka guna pisau tu 
and now .
tak jadi masalah besar buat aku .
banyak lagi sebenarnya kelemahan dan kelebihan orang left handed macam aku ni .
just google it !
sebelum aku terlupa .
dulu-dulu aku pernah terbaca satu article ni ,
dekat negara mana tah .
wujud satu kedai untuk orang left handed ni .
barang-barang yang dijual semua untuk orang yang special macam aku ni .
sudah sudah .
aku nak berhenti mencarut banyak-banyak dekat sini .
dah nak sahur dah pown .
hehe .
dah dekat 3.30 am .
byebye semua .
and you !
thanks for reading this entry .
(:


2 comments:

ila said...

selamat hari kidal.
i'm left handed too.
btw lme nya makan smpy 30 minit.huhu

aleen aiden said...

alin pon mcm teringin nak bertwitter skang nih.dsebabkan housemates asek suruh buat akaun twitter.hu3

yeah,anda dlm golongan special. ^_*