Pages

Monday, June 6, 2011

cartoon ? best kan ?

assalamualaikum ,

woot woot ,
jawab tak lagi salam ?
jawab cepat .
hehe .
berbalik pada tajuk entry kali ni .
cartoon ? best kan ?
cartoon ataupun dalam bahasa malaysia dipanggil karikatur .
merupakan salah satu program television yang diminati ramai .
sebut ja cerita cartoon ni mesti ramai yang focus dekat budak-budak kan ?
actually aku rasa semua orang suka tengok cerita cartoon tau .
tak kira lar kaw kanak-kanak rebina ka ?
remaja ,
dewasa ,
mahupun orang yang sudah berusia .
still tengok kan ?
eyh jap ,
actually ,
aku tak panggil cartoon or karikatur .
aku panggil cerita katun .
rasa pelik bila panggil karikatur .
berbalik ke zaman tok kaduk ,
conform korang pernah dengar tengok cerita dragon ball ,
sailormoon ,
shin can ,
doraemon ,
dan seumpama dengannya .
lagi satu .
ingat budak laki ja ka suka tengok cerita power rangers .
aku dulu pown suka .
dragon ball semua tu ,
habaq unk .
kalau sapa yang berani tukar channel laen boleh bawak gaduh ooo .
sekarang aku tengok dah lain sangat .
kalau bukak tv cerita katun dia semua semakin tidak mencabar .
dora the explorer ,
wonder pets ,
go diego go .
OMG !
patut lar budak-budak sekarang lebih cenderung main game online .
ce buat macam cerita dragon ball .
sebenarnya dragon ball ada 7 biji kesemuanya .
baru mencabar kan ?
tak lar semua cerita katun tak best .
maybe cerita yang aku cakap tadi tu untuk peringkat umur kanak2 kan ?
yang aku rasa sesuai untuk semua peringkat usia ialah ,
spongebob squarepants ,
korang tengok kan ?
ha , yang ni memang betul-betul best .
lagi satu .
yang paling best aku rasa .
sebab asal nak mula ja cerita ni mak aku dah bukak tv awal-awal .
so ,
aku rasa cerita ni paling best .
upin dan ipin .
comel kan ?
even kepala diaowg botak .
tapi cool .
haha .
aku ingat lagi dulu time cerita ni mula diperkenalkan ,
setiap hari time nak bukak puasa ,
even time aku duk hostel pown semua nak tengok upin dan ipin ,
pakat berebut nak cop tempat depan tv  .
finally ,
ada jugak cerita kita yang berjaya disiarkan di luar negara .
dekat sini aku nak promote .
jom reramai kita tengok laksamana upin dan ipin nanti k .
lagi satu .
kod-kod ada yang tak tau ,
boleh lar cakap yang ipin ni lebih sikit cerdik berbanding abang dia .
fyi ,
upin ni lahir 5 minit awal daripada si ipin .
tak larat nak translate .
baca sini .
hehe .
sampai disini sahaja .
byebye .
eyh salah .
betul betul betul .




13 comments:

julieeeeeeeeeeee said...

sokong kartun melayu : USOP SONTORIAN!
feveret!

syira slyfix (: said...

yup ,
lupa dekat usop pulak .
kesian dia .
hehe .
(:

ezzah said...

lama da tak tengok cita katun sejak meninggalkan zaman sekolah . huhu

syira slyfix (: said...

owh .
jom tengok ptg jap g .
(:

KASEH said...

i x minat kartun laa..
i minat che ah jee..
haha :P

syira slyfix (: said...

OMG !
i ada peminat dalam diam .
haha .

nur adilah said...

ila nak sibuk gak kat sini , hehe~
minat sangat kat spongebob lahh , ehh2 patrick pown.hehe~=]

syira slyfix (: said...

owh .
yup .
semua dalam cita tu best kan ?
hehe .

♥ Frau Reen ♥ said...

dtg ci and folow..jom folow rin:)

amniey91 said...

dulu kecik2 suka la kartoon..skrg kureng skit...:)

cik Am dtg n follow cni dr blog bujang ye..
jom terjah blog cik Am
http://amniey91.blogspot.com/

selamat berkenalan

: : sang drama king : : said...

: : wahhh . sy pun lyn katon jugak~
lg2 spongebob .

haha .

syira slyfix (: said...

haha .
(:

Hamba Allah said...

cartoon mmg best..heheh
lg2 one piece.. :)