Pages

Saturday, June 4, 2011

alamak ! gs menyerang .

assalamualaikum .

woot woot .
dekat sini aku taknak share .
tapi aku nak kongsi .
aik ?
share dengan kongsi bukan sama ka ?
lupakan .
sini aku nak share satu story masa aku dekat teknik dulu .
masa tu kecoh pasal gs .
ala gs .
tau gs tu apa ?
gs tu means gila "seks" .
aku ingat lagi yang gs tu tiap-tiap malam conform ada punya dekat jalan sebelah blok aspuri .
paham ?
aku ni jenis tak ambik hal .
biar lar kan dekat gs tu .
bukan dekat dalam aspuri pown kan ?
gs ni yang aku tau dia suka bila budak2 aspuri ni g tengok dia .
ouch !
tak nak aku buat dosa .
aku ingat lagi malam tu .
kitaowg ramai-ramai lepak dekat bilik tv .
macam biasa .
senior ramai daripada junior kan ?
ada lar dekat 20 senior 8 junior .
wah , gaya macam aku kira pulak .
aku just buat anggaran supaya korang feel bila baca . 
malam tu hari sabtu seingat aku sebab kitaowg tengok cerekarama .
nak cakap kebetulan kan .
slot cerekarama malam tu pown pasal rape .
aku kurang sikit nak tengok cita macam ni .
aku ingat lagi ,
sebelah blok kitaowg tu ada penyidai .
sebelah penyidai tu ada jalan .
gs tu suka duduk dekat jalan tu lar .
paham ?
nak dijadikan cerita .
tetiba ja aku terdengar bunyi tapak kaki dekat penyidai .
aku kalih tengok member dekat sebelah aku .
yar aku still boleh ingat lagi member yang duduk sebelah aku uena .
dia tengok aku ,
aku tengok dia .
last sekali kami dua2 tengok tv .
time tu otak aku still boleh berfungsi . 
OMG !
manusia mana yang berani nak sidai baju malam-malam buta ni .
aku think positif .
yang budak tu berani .
tengah otak aku duk cuba untuk menerima apa yang aku pikir .
tetiba aku nampak bayang-bayang macam ada orang lalu dekat sebelah tingkap .
ya Allah .
jantung aku dah nak tercabut !
last sekali ampa nak tau .
pintu bilik tv bergegar .
time tu aku taktau jangtung ka limpa yang nak terkeluar .
pintu tu diketuk bertalu2 bagaikan orang sedang bermain kompang .
haha .
lepastu ,
salah seorang daripada kami jerit .
GS !
so ,
sapa nak jadi mangsa kan ?
kaw ?
taknak kan ?
apa lagi .
lari lar kan .
time ni kita boleh tengok .
bagaikan pelarian di palestin .
yang kecil dipijak oleh yang besar .
berbagai aksi dapat dilihat .
ada yang tergolek .
ada yang menjerit .
ada yang menangis .
ada yang tercedera .
aku ingat lagi .
aku teros lari naik tingkat tiga .
pergi masuk dalam dorm ,
dan terus kunci pintu .
aku masuk ja bilik semua junior terkejut ,
asal kak sya kunci pintu ?
so ,
aku terus story dekat depa .
ambik unk .
depa pulak ketaq lebih daripada aku .
alih-alih aku dengaq member aku dorm sebelah jerit panggil nama aku ?
aku dalam hati dah cakap ,
alahai ,
time-time kritikal larh unk nak panggil aku suruh keluar .
last sekali aku keluar lar jugak bawak penyapu ke hape ka .
tengok-tengok semua pakat tengok bawah .
aku join la sekali .
alih-alih .
bukan gs lar tadi .
warden bloc c .
dasar !
buat takut kami ja .
laen kali bagi salam kalau nak ketuk pintu .
kan dah ada yang nak kena p hospital .
member aku cakap .
cikgu tu mai blok kami sebab ada orang call dia sebab depa takut ada gs .
owh .
patut lar kan .
aku ingat lepas tu boleh lar sambung balik tengok tv .
alih-alih ada lar jugak kes yang aku kena selesaikan .
wah .
macam polis bagai .
aku prefect time sekolah dulu dan aku bahagian kebajikan .
kes dia tak lar besar mana pown .
sorang trauma sampai lelah .
sorang lagi mangsa dipijak .
kesian lar jugak .
habis berdarah-darah aku tengok .
aku kalau bab nak pergi hospital ni yang aku lemah .
bau ubat ,
darah ,
oh no !
last sekali ada cikgu call suruh mak ayah diaowg mai ambik .
the end .
and one more thing yang aku nak cerita ni bukan berlaku dekat kau .
tapi member aku .
siti saliha .
kenal ?
dia ni jenis yang rajin study .
so ,
tak heran larh kalau wujud perakataan bangun awal pagi ,
stay up ,
stay back .
dalam kamus hidup dia .
aku ingat lagi .
esoknya kami ada trial untuk paper akaun ,
so ,
macam biasa .
dia akan bangun awal untuk study .
dalam pukul 4 kod member aku ni bangun .
jalan lar gi toilet sorang-sorang .
eyh lupa nak habaq .
asrama kitaowg ni macam bangunan sekolah .
bukan yang bentuk segi empat tu .
dan time tu lorong nak lalu tu sempit .
sebab crowded dengan locker baru .
time leha ni jalan nak g toilet .
dia nampak ada orang baru keluar bilik iron masuk bilik basuh .
dah terlampau takut sangat .
member aku ni terus masuk bilik iron .
tak silap aku leha ni jerit kod .
tanya unk sapa ?
laki tu diam .
member aku pown main au cak dengan penceroboh tu .
hehe .
alih-alih ,
member aku nampak dekat tangan laki tu ada pisau .
OMG !
kalau kaw .
apa kaw nak buat ?
member aku terus lari even jalan tu sempit .
syukur alhamdulillah ,
penceroboh tu tadi dia teros turun ikut tangga .
dan dia tak buat apa-apa dekat member aku .
pagi-pagi tu terus kecoh pasal blok e ada orang masuk .
kalau tak silap aku .
penceroboh tu dan masuk dua dorm .
dia pukau ka apa ka aku tak tau .
sebab time dia masuk wallet yang bawah bantal pown dia boleh ambil .
or ,
orang yang kena curi tu jenis tido mati .
haha .
sampai di sini sahaja .
kalau nak cita bab sekolah memang banyak kan ?
orang minyak lagi .
korang pown sure dah penat kan baca ?
last sekali aku nak cakap .
terima kasih kerana sanggup membaca .
byebye .


tidak ada kenangan lain yang mampu menandingi kenangan di alam persekolahan .

22 comments:

KASEH said...

fuiyohh..menakutkan la skola che ah nie..!

syira slyfix (: said...

mana ada .
yang tu nama dia pengalaman .
haha .

KASEH said...

yelahh..
pengalaman yg mengerunkan.
hehe

Lovely LoveIra said...

hahaha... pengalaman tu syirah... :)
cm mne boleh kuar entry gs??

syira slyfix (: said...

y kami punya tu ok lagi .
leha lar .
kesian dia .
hehe . (:

syira slyfix (: said...

owh .
actually kami tetiba teringat dekat tarp .
kalau nak cita pasal hantu banyak pulak .
y gs ni pendek sikit .
haha .

Lovely LoveIra said...

hahaha.. hantu ka... jgn di sebut...

syira slyfix (: said...

tanak sebut ?
tape2 .
kami taip je kan ?
haha .

KASEH said...

haha. pasni bt entry pasal hantu plak tau..

syira slyfix (: said...

kalau buat pasal hantu kami kurang sikit .
sebab ta real .
kalau kmkn boleh ?
mak cik karipap .
haha .

cekodok said...

cam best ja asrama ko....haqhaqhaq

syira slyfix (: said...

(:

shopping2u said...

dtg golek2 di ptg hari sambil sengih2..

follower ke 83.. slmat kembali.. follow lebih baik :)

rindu lak zaman skolah dlu

Mr Syafiq said...

oh baru tau apa maksud GS tu. heheh

syira slyfix (: said...

tq yar shopping . (:

syira slyfix (: said...

haha .

misch m*N said...

bhyny smpai pncuri msuk sng2... xde pagar ke hostel tu? ish2

btw follow kamu.. mind to share your opinion on 2012 doomsday? feel free to do so on my page..tq

Srikandi Cinta said...

Gs.. ingt goal shooter td huhu,
dak hostel mmg akan ade story mory yg cm gini :) kenangan :)

syira slyfix (: said...

owh actually ada .
tah ,
pencuri pown dah modern kan .
hehe .

syira slyfix (: said...

yup ,
ha a`ah baru perasan .
dah lar ad perkataan serang lagi .
hehe .

Aiman Ariffin said...

isgh! sumpah scary gila dowh! first time dengar GS haha

syira slyfix (: said...

owh .
haha .
(: